Onze verplichtingen

Hé, hallo daar!

Als u hier bent,
, is dat waarschijnlijk omdat u wilt weten waarom we deze kledingstukken
hebben gemaakt en hoe ze worden geproduceerd,
 om u in alle openheid te kleden
.

Laten we meteen ter zake komen, bij ERNESST hebben we een missie :

Lire la vidéo

Creëren met passie,
kwalitatief en weloverwogen

Wij weten dat het minst vervuilende kledingstuk het kledingstuk is dat niet wordt geproduceerd. Bij ERNESST zijn we grote fans van tweedehands, maar we weten dat niet iedereen dat doet en dat is niet de schuld. Daarom hebben we besloten een collectie te produceren die je kunt dragen terwijl je onze eigen waarden ondersteunt, namelijk respect voor het milieu en zijn actoren, kwaliteit en plezier.

In een notendop:
“Kleine behoeften, grote dromen

Je hoeft niets te weten, de textielindustrie is gek geworden de laatste jaren. Hoi fastfashion, we hebben het over jou!

Kleren zijn verbruiksgoederen geworden die onder dubieuze omstandigheden zijn vervaardigd en steeds sneller uit de mode raken. Als gevolg daarvan belandt 60% ervan binnen het eerste jaar in de vuilnisbak.

Daarom wilden we producten maken die op ons lijken en waarvan u kunt genieten.

Onze belofte

“Een kledingstuk ontworpen voor avontuur heeft de plicht zijn speelplaats te behouden.”

ERNESST is altijd een verantwoordelijk merk geweest :

Onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan.

Het pre-order systeem leek ons een voor de hand liggende keuze. Door vooraf te bestellen hebben we geen overvoorraad en dus geen overproductie. Wij produceren wat u nodig heeft en NIET MEER. Het resultaat is dat wat geproduceerd wordt nuttig is en gebruikt zal worden (dat hopen we tenminste ;)).

Toegankelijkheid; wij vinden dat onze kleding voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet zijn. Verantwoorde mode heeft inderdaad een hoger prijskaartje dan conventionele mode, maar hoeft niet onbereikbaar te worden. Wij proberen bijvoorbeeld de kosten van verpakkingen (die niet lang meegaan en uiteindelijk draag je de verpakking niet, maar gooi je ze weg) te beperken. Wij geven de voorkeur aan vaste inzamelpunten om transportgerelateerde verpakkingen te vermijden, en het is ook een goede manier om een moment te delen en elkaar te ontmoeten.

Uiteindelijk besloten we samen te werken met een vertrouwde en lokale partner. Onze productie komt van een atelier in Luik dat onze vraag heeft begrepen en onze wensen perfect heeft gevolgd, zoals blijkt uit de eco-verantwoordelijkheid van onze producten.

” Sinds morgen deze ironische uitdrukking betekent dat al onze artikelen worden gemaakt met een bewustzijn van de problemen van morgen en gericht zijn op actoren die de huidige en toekomstige problemen willen oplossen.

Onze kleding

Maak kennis met het team

Célestine & Houtwerker T-shirt

90% biologisch katoen – 10% pre-consumer gerecycled katoen

Pre-consument gerecycled katoen: recycling van grondstofresten die bij de productie van kleding worden gebruikt. Dit proces wordt pre-consumer recycling genoemd, d.w.z. wij maken, weven, nieuwe materiaalgarens van gerecycleerd textielproductieafval.

Sweatshirt

85% biologisch katoen en 15% gerecycled polyester.

Post-consumer gerecycled polyester:  recycling van reeds gebruikte materialen of kledingstukken. Dit betekent dat wij deze materialen een tweede leven geven “na consumptie” om de productie van textiel uit nieuwe materialen te vermijden.

Klassiek T-shirt

Dik unisex T-shirt van 100% biologisch gesponnen en gekamd katoen.

Dit T-shirt respecteert verschillende verbintenissen en is gecertificeerd“GOTS: Global Organic Textile Standard“. Bevestiging van de “biologische” kwalificatie van het textiel, van de oogst van de grondstoffen tot de ecologisch en sociaal verantwoorde productie. Maar ook STANDARD 100, een certificaat uitgegeven door OEKO-TEX, dat de afwezigheid van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu garandeert. En tenslotte is het gecertificeerd veganistisch.

Totebag

Deze boodschappentas met platte bodem is 100% gerecycleerd. Het is gemaakt van 75% gerecycled katoen, 22% gerecycled polyester en 3% andere vezels.

Dit product voldoet ook aan deGlobal Recycled Standard. Deze norm, uitgegeven door Ecocert Greenlife, maakt het mogelijk het proces, de sociale en de milieupraktijken van de producten te controleren.

Onze producent

Waar produceert het?

Wij hebben het gekozen omdat het bewust EN transparant is. Vertrouwen is een must voor ons.

Zijn toespraak is: ” Wij weten dat het nog steeds moeilijk is om onze textielproductie voor 100% op Europees grondgebied te vestigen. We weten ook dat landen waar de mode en de textielindustrie al jaren gevestigd zijn, zouden lijden onder een plotselinge en massale terugtrekking van de vraag uit de produktiebedrijven.

Onze partners zijn zorgvuldig gekozen vanwege de kwaliteit van hun werk, maar vooral vanwege hun betrokkenheid bij de eerbiediging van de mensenrechten en het respect voor de natuur. Daarom hebben wij een vertrouwensrelatie opgebouwd met onze partnerfabrieken, die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun sociale, ethische en milieuverplichtingen. Dit is een fundamenteel punt voor ons.

Wij hebben ervoor gekozen om onze productie hoofdzakelijk in Bangladesh, India, China en Italië te vestigen. 70% van onze producten worden gemaakt in fabrieken in Bangladesh. Ons lokale kantoor controleert regelmatig onze partnerfabrieken en ziet toe op goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers en de kwaliteit van de producten. Wij hebben ervoor gezorgd partners te selecteren die gecertificeerd zijn door organisaties als SEDEX, BSCI, WRAP, om de toepassing en naleving van sociale en ethische regels te garanderen.

Hoe worden de fabrieken gecontroleerd?

Oké, dat is allemaal goed en wel, maar daarnaast, hoe kun je het vertrouwen?

Wij werken alleen met fabrieken die voldoen aan normen en certificeringen zoals WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production), SA 8000 (internationale certificeringsnorm die fatsoenlijke arbeidsomstandigheden bevordert) en BSCI (Business Social Compliance Initiative). Onze partnerfabrieken moeten dus voldoen aan de regels die deze normen opleggen. Wij vertrouwen op de strenge controles van de certificeringsinstanties. Momenteel zijn de meeste van onze fabrieken OEKO-TEX® gecertificeerd, voldoet 98% aan de eisen van de Social Factory en ons doel is 100% te bereiken.